Ons verhaal

Al meer dan een eeuw staat Berkel voor perfectie, betrouwbaarheid, innovatie en duurzaamheid. Waarden die met trots worden doorgegeven en waaraan geen concessies worden gedaan. Want Berkel is niet alleen een handelsmerk, het is een levensstijl, een verhaal, een passie! Wij zijn toegewijd aan elegantie en kwaliteit. Berkel is liefde voor alles wat mooi en uniek is. Ons streven naar perfectie vertaalt zich in de grootst mogelijke aandacht voor details, wat alleen mogelijk is dankzij ons volledig ambachtelijke productieproces.

1898
The genius intuition

De geschiedenis van het merk Berkel begon in 1898 toen de Nederlander Wilhelmus Van Berkel een revolutionaire snijmachine uitvond die "het perfecte plakje" mechanisch kon reproduceren. Zijn geniale inzicht leidde tot de creatie van 's werelds eerste snijmachine en de geboorte van een icoon, met het rode vliegwiel, een must-have voor liefhebbers en connaisseurs over de hele wereld.

1898
Birth of a myth

Op 12 oktober 1898 vestigde Van Berkel zijn eerste fabriek in Rotterdam. Een jaar later had Van Berkel’s Patent Company Ltd 84 snijmachines geproduceerd en geleverd. Na het verkrijgen van het patent werden al snel andere fabrieken geopend in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Canada, en werd het productassortiment uitgebreid met weegschalen, vleesmolens, koffiemolens en broodsnijmachines.

1924
Berkel in Italy

Het verhaal van Berkel in Italië begint in 1924 in Milaan. In slechts een paar jaar groeit het bedrijf naar 1780 werknemers, 350 bedienden, 920 verkopers verdeeld over 4 fabrieken, 115 showrooms en 205 winkels. Een ongekend succes in die tijd zonder concurrentie. De Tweede Wereldoorlog bracht deze stormachtige opkomst tot stilstand. Na de oorlog is de schade aan het bedrijf enorm, maar het merk overleeft tussen de rokende puinhopen en Berkel zet de opmars voort tijdens het 'miracolo economico' (een periode van uitzonderlijk sterke economische groei in Italië in de jaren vijftig en zestig van de twintigste eeuw).

2000
Van Berkel today

Van Berkel International is tegenwoordig een multinational met honderden medewerkers en een miljoenenomzet. We verkopen vleessnijmachines, messen en andere keuken- en voedselverwerkingsapparatuur in meer dan 100 landen, met de twee premiummerken BERKEL en OMAS. Van Berkel International is tegenwoordig uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers op het gebied van voedselverwerkingsapparatuur, zowel in de professionele als in de consumenten detailhandel.

- RECENT TIMELINE -

AUG 2014
The Acquisition

Het verhaal gaat verder dat Rovagnati SpA oprichters Van Berkel International bemachtigen Brevetti Van Berkel SpA

OKT 2014
The Restart

Herstarten van industriële operatie in Varese (Italië) en in Chennay (India)

JAN 2015
Consumer´s World

Begin van de verkoop operaties in de consumenten markt

JUN 2015
Indian Company

100% acquisitie van het Indisch bedrijf(BIPL) en een nieuw fabriek in India

SEP 2015
Knives Factory

Acquisitie van Del Ben Knives fabriek in Maniago (Italië)

JUN 2016
USA Hub

Begin van het Berkel USA in Doral, Florida

MAY 2017
Italian Factory

Acquisitie van OMAS Spa in Oggiona S. Stefano (VA) en FLL: Fonderia Leghe Leggere in Besnate (VA)

JAN 2018
German Hub

100% acquisitie van Berkel Duitsland